Forum :: Seomatik.pl
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.
Forum Seomatik.pl :: Aktualności Seomatik.pl
Popyt przewyższa dostępną podaż, przepraszamy.
| Użytkownik / data | Treść wątku |
|---|---|
|
Dodano: 01-11-2011 15:59 Autor: SMA Zarejestrowany: 04-09-2009 Postów: 545 |
Ponownie mamy sytuacje gdy w systemie zabrakło wolnych lokalizacji. ![]() Oznacza to że nowe serwisy zapełniane są w tych kategoriach w błyskawicznym tempie. Warto zauważyć że liczba wystawionych punktów na Giełdzie jest o wiele niższa od liczby przelewów awaryjnych - duża różnica powoduje systematyczny wzrost cen obserwowany od kilku miesięcy którego podstawą jest systematyczny wzrost kryteriów nowo przyjmowanych serwisów do zasobów SeoMatik'a i uzyskiwanych dzięki temu efektów. Oczywiście przepraszamy za zaistniałą sytuacje - liczymy że podaż nowych stron w najbliższych tygodniach zdoła zaspokoić Wasze zapotrzebowanie i po tym czasie przyrosty nowych lokalizacji wrócą do oczekiwanych poziomów. |
|
Dodano: 01-11-2011 18:33 Autor: jump0ncash Zarejestrowany: 21-12-2009 Postów: 8 |
Ceny rosną również dlatego że Google zbanowało przez ostatnie miesiące 30 tysięcy domen Chodzą słuchy ze to tylko w seomatiku takie Bany i gotlinku, już słyszałem to od kilku osób, |
|
Dodano: 01-11-2011 19:09 Autor: SMA Zarejestrowany: 04-09-2009 Postów: 545 |
Pytanie o ceny trzeba byłoby kierować do sprzedawców - z jednej strony to kwestia popytu/podaży a z drugiej strony wysiłku jak należy zainwestować w stworzenie wartościowego serwisu do systemu. A GotLink.pl i SeoMatik.pl wynagradza tylko serwisy których użytkownicy potrafią zadbać o ich parametry. I to się zgadza, serwisy które przeniósłbyś ze stalinka czy weblinka otrzymałyby liczbę punktów bliską zera chociażby ze względu na niski poziom situ czy bl... - a jakość kosztuje więc i stąd wzrost cen. Oczywiście trzeba podkreślić fakt że ceny w GotLinku czy SeoMatiku są o wiele niższe od cen konkurencyjnych - po pierwsze nie płacisz w tych systemach za konta a po drugie nie musisz inwestować w grafikę - i dzięki temu w GotLinku zakupisz x2 tyle punktów co u konkurencji a w SeoMatiku aż x20 krotnie więcej - i to przy takich kryteriach przyjmowania stron. W przypadku banów mamy sytuacje proporcjonalną do skali systemów. Jeśli porównujesz systemy gdzie w systemie A jest 15k stron a w systemie B jest ich 150k, to chyba oczywiste jest że jeśli zbanowanych w tym drugim zostanie 30k domen to na taką skale nie znajdziesz banów w systemie A. Więc to dokładnie musi wyglądać tak jak słyszałeś w przypadku największych i najpopularniejszych systemów które w dodatku posiadają tak wysokie wymogi co do przyjmowanych domen |
|
Dodano: 01-11-2011 19:27 Autor: presell24 Zarejestrowany: 09-09-2009 Postów: 12 |
Śmiem twierdzić, iż dzięki tym nowym kryteriom, a także banom są to teraz najsilniejsze systemy na rynku - śmieci zostały wywalone. |
|
Dodano: 02-11-2011 22:02 Autor: shaunblack Zarejestrowany: 12-02-2010 Postów: 3 |
Bany idą dla różnych stron. Dla sprzedawców to dobra wiadomość, bo ceny idą do góry. Kupujący otrzymują z kolei lepsze linki |
|
Dodano: 14-12-2011 11:48 Autor: net-point Zarejestrowany: 13-01-2010 Postów: 1 |
Nie jest niestety az tak kolorowo dla kupujacych pkt, nie dosc ze ceny rosna to na pozycjach w ciagu ostatniego roku mialem tyle hustawek ze szok. Klienci nie placa gdy nie ma pozycji. Troche to boli bo jestem klientem uczciwie placacym za pkt i to nie mało tymczasem system serwuje mi nieustanne hustawki pozycji i cen, praktycznie z dnia na dzien potrafi mi wydmuchnac kilkanascie/kilkadziesiat % linkow spod jakiejs frazy, ostatino to sie uspokoilo ale fakt jest faktem ze zapleczowcy czekaja do ostatniej chwili a potem jest tragedia ale nie dla nich bo oni sobie podniosa ceny i zarobia swoje tylko dla klienta tj ja ktory placi za pkt i opieszalosc zapleczowcow w przystosowaniu sie do zmian. Dramat. |
|
Dodano: 14-12-2011 12:21 Autor: magnesart Zarejestrowany: 18-09-2009 Postów: 10 |
Ja mogę się wypowiedzieć z perspektywy zapleczowca. Nasza sytuacja jest bardzo ciężka. Inwestujemy pieniądze na wiele tygodni przed sprzedażą punktów i nie mamy gwarancji, że inwestycja się zwróci. Bardzo ciężko jest utrzymać stabilnie zaplecze i na nim zarobić. Może teraz jest dosyć komfortowa sytuacja dla handlarzy, jeśli mówimy o sprzedaży, ale świadczy ona tylko o tragicznej sytuacji ze stawianiem zaplecza. Wielu handlarzy po ostatnich banach jeszcze się nie odbiło od dna i zupełnie wypadła z rynku. |
|
Dodano: 14-12-2011 14:00 Autor: mikeu Zarejestrowany: 06-05-2010 Postów: 19 |
Problemem są wybrane przez was statystyki opensite ex pokazuje dane po 45 dniach, nowa domena dodana do systemu ma zabierane pkt po 40 dniach, nie ma szans żeby nie miała minusa za brak BL, dodatkowo, opensiteexpolrer nie pokazuje wszystkiego. Wiem powiecie ze cięcia nie są znaczące ale dla milionerów punktowych 25% to już 1/4 " |
|
Dodano: 15-12-2011 20:28 Autor: SMA Zarejestrowany: 04-09-2009 Postów: 545 |
Zawsze można podejść do wymogu BL w inny sposób czyli że serwisy uzyskujące wymagany BL a takich jest dość sporo, otrzymują w stosunku do pozostałych masowo stawianych domen, premię punktową |
|
Dodano: 15-12-2011 20:58 Autor: mikeu Zarejestrowany: 06-05-2010 Postów: 19 |
No pewnie |