Forum :: Seomatik.pl
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.
Forum Seomatik.pl :: Ostrzeżenia i bany
uwaga ze sprzedaża punktów
Użytkownik / data | Treść wątku |
---|---|
Dodano: 19-12-2012 15:07 Autor: seomatik14 Zarejestrowany: 11-08-2010 Postów: 2 |
Witam, miałem klienta który przez większośc współpracy płacił dobrze (no poza tym, że czasem trzeba się było przypomnieć). Zdarzyło się że na wpłatę za sporą liczbę punktów ponad miesiąc trzeba było czekac. Fakt wywiązał się z tego choć też nie obyło się bez przypomnień i monitów. Ostatnio zaistaniał sytuacja, z naszej winy, ostatnio ustawiany przelew, został ustawiony na rok 2013 czyli nie widać go było w wygasających. Zanim się zorientowałem minęły z 2 miesiące. Napisałem do klienta który (PODKREŚLAM, nie zrezygnował z punktów przedłużając ostatnio, i brał punkty od ok roku), wyjaśniłem całą sytuację. Dostałem odpowiedź rozbrajającą, że dziękuje ale nie przedłuża. Podobno nie używał (a wiem od administracji że miał przydzielone linki). Zaproponowałem więc zapłatę choć połow kwoty. Także napisał, że nie bo nie zamawiał. Formalnie może iść w zaparte, ale ja odczuwam to jako delikatnie mówiąc cwaniactwo. Narazie nie podaje danych tego klienta publicznie. Co Wy sądzicie na ten temat. Oczywiscie zaczął mnie straszyć "swoją kancelarią" czy jakoś tak Co sądzicie, moja wina ze przelew byl za dlugo ale reszta? |
Dodano: 19-12-2012 17:23 Autor: bioptak Zarejestrowany: 29-09-2009 Postów: 130 |
Klient cwaniak bez honoru |
Dodano: 19-12-2012 19:57 Autor: sttorm Zarejestrowany: 17-09-2009 Postów: 106 |
nie nie zrobisz, nie zamawiał jak to mówi i koniec, ważne ze nie wystawiłeś FV bo i ja takich miałem ze FV wystawiona a za punkty nie zapłacone - i niestety VAT w plecy, tak to bywa nie ma skutecznego sposobu na zabezpieczenie się dla żadnej ze stron nazwy firmy nie podawaj bo jeszcze powiedzą że ich oczerniasz |
Dodano: 18-02-2013 10:10 Autor: eddy Zarejestrowany: 29-10-2009 Postów: 24 |
Dlaczego VAT w plecy? Po prostu rób korektę tej faktury na 0 zł i tyle. |
Dodano: 23-05-2013 09:47 Autor: usunięty |
albo wystawiaj proformę i po wpłacie pieniedzy normalna frę vat |
Dodano: 23-05-2013 22:56 Autor: usunięty |
Czemu w plecy przecież FVAT zawsze można anulować jeżeli klient się nie wywiązał |