Forum :: Seomatik.pl
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.
Forum Seomatik.pl :: Propozycje zmian
Linki
Użytkownik / data | Treść wątku |
---|---|
Dodano: 28-09-2013 12:22 Autor: qlwik Zarejestrowany: 18-08-2010 Postów: 24 |
Proponuję wprowadzenie 2 istotnych zmian do systemu: - pokazywanie tylko jakiegoś małego procenta linków, najlepiej losowych - zablokowanie robotów zliczajacych linki takich jak majestic seo W tym momencie jakość stron nie ma dla google żadnego znaczenia, jeżeli strona zostanie oznaczona, to i tak strony linkowane dostaną filtra, nawet jak w systemie będzie drugi onet.pl. Ocena przez użytkowników to w tym momencie ogromna szkoda dla systemu, większość użyszkodników pobiera całą listę linków i wrzuca do disavow. Jak nie ukryjecie większości linków system niedługo padnie na twarz, a tego bym nie chciał. |
Dodano: 29-09-2013 14:25 Autor: sttorm Zarejestrowany: 17-09-2009 Postów: 106 |
podoba mi się to "użyszkodników" fakt niestety, ludzie którzy nie umieją korzystać z SWL po powiadomieniu wrzucają całą liste na disalov i tego nie da się uniknąć, fakt też jest taki, iż z SWL taki moloch jak google może poradzić sobie w bardzo prosty sposób, a działania w stylu disalov powiadomienia o nienaturalnych mają na celu pokazanie że działamy w celu ograniczenia ustalania pozycji przez pozycjonowanie, a fakt jest taki bez pozycjonowania w Topach byłby smietnik i kogiel mogiel tak więc ukrycie gdzie wyświetlaja se linki niestety nic nie da, ocenianie stron i cięcie punktów za to mi się też nie podoba, ale ja wykorzystuje system do pewnych rzeczy i dla mnie nie liczy sie wygląd ale inne parametry, |
Dodano: 29-09-2013 16:37 Autor: qlwik Zarejestrowany: 18-08-2010 Postów: 24 |
Tylko po co guglowi to ułatwiać, on nam stawia kłody pod nogi na każdym kroku, więc trzeba się bronić. Bez tego cały system będzie oznaczony w przeciągu paru miesięcy... To już bany były lepsze.. |
Dodano: 01-10-2013 02:38 Autor: SMA Zarejestrowany: 04-09-2009 Postów: 906 |
Póki co szukamy odpowiedzi na kilka pytań - główne zmierza do tego że skoro Google oznacza domeny i np zeruje ich PR, dlaczego nie czyni tego we wszystkich systemach. A drugie że jeśli te działanie miałoby się przekładać na filtry dla stron to dlaczego testowe domeny linkowane tylko SeoMatkie'm tych filtrów nie otrzymują na żadną z fraz linkowanych od 1,3-5 lat. Oczywiście pewne wnioski posiadamy i wydają się one oczywiste ale nie chcemy ich formułować zanim konkurencja nie ogranie się ze swoim problemem. Ale wnioskuje że problem nie leży we wrzucaniu lokalizacji do disavow. |