Forum :: Seomatik.pl
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.
Forum Seomatik.pl :: O systemie
Linki w zbanowanych domenach?
Użytkownik / data | Treść wątku |
---|---|
Dodano: 08-11-2009 18:49 Autor: usunięty |
Witam Przeglądam sobie właśnie backlinki w systemie i widzę, że spory procent linków prowadzi ze zbanowanych domen (póki co sprawdzam tylko podsystem adultowy, innymi zajmę się później). Mam pytanie - jak często domeny wyświetlające linki są sprawdzane i po jakim czasie linki w zbanowanych domenach są automatycznie usuwane przez system? Nie wiem czy tracić czas i kasować to ręcznie od razu czy też poczekać aż system to sam wyczyści (chociaż przy tak dużym procencie banów jaki widzę w stronach adultowych będzie to pewnie problem). pozdrawiam, Krzysztof |
Dodano: 08-11-2009 23:04 Autor: SMA Zarejestrowany: 04-09-2009 Postów: 906 |
http://www.seomatik.pl/forum/topic/245-zbanowane-domeny/ Za 10 dni wszystko będzie już trybiło na bieżąco więc nie musisz tej kwestii monitorować - lecz jeśli na taką domenę natrafisz przed monitoringiem systemu i ją zgłosisz to będzie usunięta w ciągu 24h. |
Dodano: 09-11-2009 07:57 Autor: usunięty |
Dziękuję za odpowiedź. Wszystko jasne, poczekam. PS: przydała by się jakaś wyszukiwarka na forum, żeby nie zadawać tych samych pytań. |
Dodano: 20-11-2009 15:49 Autor: usunięty |
Witam Minęło 10 dni a ja widzę, że system nadal rozlosowuje mi linki na zbanowanych domenach w stylu 19**.elk.pl Trochę to denerwujące, skasowałem ręcznie tych linków kilkadziesiąt, ale jeśli chciałbym wyczyścić je wszystkie to bym musiał nad tym spędzić z tydzień :| Kiedy to będzie w końcu wyczyszczone? |
Dodano: 20-11-2009 15:55 Autor: SMA Zarejestrowany: 04-09-2009 Postów: 906 |
Ostatni tydzień to usunięcie z systemu ok 1000 stron - strony są usuwane systematycznie - co prawda nie widać tego idealnie na wykresie z ilością domen gdyż dodawane są w dość szybkim tempie nowe strony ale fakt jest taki że proces usuwania trwa... |
Dodano: 20-11-2009 15:55 Autor: usunięty |
Z tego co mi wiadomo to proces czyszczenie jest w trakcie. Jeśli dobrze kojarzę to ma potrwać ok 4 tygodni, więc jeszcze trochę tego w systemie jest. PS. Kilkadziesiąt linków to ja codziennie usuwam ![]() |
Dodano: 20-11-2009 16:03 Autor: SMA Zarejestrowany: 04-09-2009 Postów: 906 |
Dokładnie, od 16 listopada każdego dnia wylatuje średnio 100-150 stron, linki są wycofywane, rozliczane i przydzielane na nowe strony zgodnie z opcjami przyrostu i limitami ustawionymi dla danego linku. Że jest to proces obejmujący duże ilości operacji dlatego jest rozłożony w czasie (4 tygodnie) - doskonale go widać chociażby po statystykach kategorii handel-biznes-ekonomia - mimo że dodawane są nowe strony, dostępność kategorii gwałtownie maleje, stąd też prośba o obserwacje statystyk i w miarę możliwości uzupełnianie... co będzie się przekładało na szybkie zapełnienie nowych stron linkami i natychmiastowe naliczanie dla nich punktów. |