nowe zasady dotyczące cookies

W naszym serwisie wykorzystujemy pliki „cookies”. Używamy ich, aby wyświetlić Ci treści, które są dla Ciebie naistotniejsze.
Pliki te zapewniają optymalne działanie serwisu, jeśli jednak zechcesz zrezygnować z ich używania, możesz to zrobić w kazdej chwili.

dowiedz się więcej...
pl en

Forum :: Seomatik.pl

Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.

Forum Seomatik.pl :: Propozycje zmian
Awaryjne przelewy

Użytkownik / data Treść wątku
Dodano: 26-02-2010 13:03

Autor: marcinox
Byłaby możliwość wyłączenia w panelu administracyjnym awaryjnych przelewów? Dla mnie jest więcej z tą funkcjonalnością kłopotu niż pożytku.

Ewentualnie można by ustawić z których grup po wyłączeniu awaryjnych przelewów system zabierze punkty (jakieś priorytety?)
Dodano: 26-02-2010 14:38

Autor: SMA
A mógłbyś przytoczyć jakieś argumenty przeciwko?

Przelew awaryjny ma za zadanie utrzymać na koncie inne przelewy robione z konta lub przydzielone lokalizacje dla linków - czy zrywanie przelewów lub wycofywanie linków byłoby lepsze?

Przelew awaryjny nie aktywuje się gdy są wolne punkty na koncie - więc rozwiązaniem jest ustawienie maksymalnej ilości lokalizacji dla linków na poziomie który będzie miał pokrycie w punktach.

Przelew awaryjny ma na celu zapewnienie czasu na reakcje użytkownika w przypadku spadku punktów na koncie - równie dobrze można zawczasu usunąć część linków aby w przyszłości nie aktywował się przelew awaryjny.
Dodano: 26-02-2010 15:40

Autor: usunięty
Mógłby mi ktos przyblizyć kwestie awaryjnych przelewów.
Dostałe raz komunikat ze zostały przydzielone czy jakoś tak.
I nie wiem co wtedy mam zrobić wpłacać kasę gdzieś czy kasowac linki.
Dodano: 26-02-2010 15:48

Autor: marcinox
Zdarza mi się przez kilka dni nie wejść do panelu administracyjnego i nie zauważyć, że dostałem przelew awaryjny - ostatnio na 46000 pkt.
Dzień przed wygaśnięciem zorientowałem się o przelewie awaryjnym - nie zdążyłem "nadrobić pkt" i system je wycofał, a mi tymczasem ubyło trochę linków.

Co do ustawienia takiej ilości przyrostów, by nie brakło punktów - ja zazwyczaj daje większe limity i przyrosty, z założeniem, że brak punktów=brak przyrostów, a jak "wyprodukuje" punkty przyrosty się "kontynuują" i nie muszę ręcznie zmieniać/zwiększać
Dodano: 26-02-2010 17:48

Autor: SMA
@stefanik, nad Twoim postem to wyjaśniłem - zasada jest prosta, gdyby nie przelew awaryjny utraciłbyś linki na które brakowałoby pokrycia w punktach - a dzięki przelewowi awaryjnemu masz czas na uzupełnienie - jeśli tego nie zrobisz to dopiero wtedy zostaną wycofane.

@marcinox
Dzień przed wygaśnięciem zorientowałem się o przelewie awaryjnym - nie zdążyłem "nadrobić pkt" 
i system je wycofał, a mi tymczasem ubyło trochę linków.

No tak, ale w czym ten przelew awaryjny przeszkadza - dzięki niemu masz informacje że coś się dzieje na koncie z punktami oraz masz dodatkowy czas na reakcje - nawet jeśli nie zdążysz zareagować to proces zakończy się dokładnie tym samym jak gdyby tego przelewu nie było, tzn. wycofaniem linków na które nie ma pokrycia w punktach.
Dodano: 27-02-2010 12:56

Autor: usunięty
Dziękuje za jasne wyjaśnienie
Aby móc pisać na forum należy się zalogować.
1