Forum :: Seomatik.pl
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.
Forum Seomatik.pl :: Pomoc
Jak zacząć??? Pomocy!!
| Użytkownik / data | Treść wątku |
|---|---|
|
Dodano: 30-11-2010 16:05 Autor: dominsg Zarejestrowany: 29-11-2010 Postów: 5 |
Witam Czy wie ktoś gdzie można znaleźć jakąś instrukcję do Seomatik. Jestem zielony w temacie dodawania linków pozycjonujących i nie mam pojęcia jak to zainstalować i ustawić. Na forum informacje są bardzo porozrzucane i ciężko się w tym połapać. Będę wdzięczny za podpowiedź. |
|
Dodano: 30-11-2010 16:45 Autor: neon103 Zarejestrowany: 09-09-2009 Postów: 8 |
Seomatik.pl jest systemem wymiany linków stałych. Jak sama nazwa wskazuje jest to narzędzie do wymiany odnośników, które mają na celu podnieść pozycję naszej strony w wynikach wyszukiwarki internetowej. Jak zacząć? Jeżeli masz już konto (zarejestrowałeś się) to musisz uzyskać / kupic punkty. Uzyskujesz punkty poprzez podpięcie własnego zaplecza do systemu, a algorytm obliczy jakość Twojej zapleczówki (PR, Page Rank itd.). Jeżeli nie posiadasz stron zapleczowych to punkty musisz wynająć - najlepszym miejscem na zakup punktów jest GP. Seomatik.pl przy założeniu konta przelewa "punkty testowe" więc resztę możesz sobie potestować |
|
Dodano: 30-11-2010 21:28 Autor: dominsg Zarejestrowany: 29-11-2010 Postów: 5 |
Dzięki to już wiem tylko jak wkleić skrypt i skąd go wziąć? A potem jak to wszystko ustawić? |
|
Dodano: 30-11-2010 21:58 Autor: presell24 Zarejestrowany: 09-09-2009 Postów: 12 |
jak wkleić skrypt i skąd go wziąć? Skrypt można pobrać: "Serwisy" -> "Pobierz skrypty instalacyjne dla Twoich domen". Tam znajdziesz także instrukcję instalacji. |
|
Dodano: 07-12-2010 14:22 Autor: dominsg Zarejestrowany: 29-11-2010 Postów: 5 |
Jak wkleic skrypt do kodu strony??? Jak zanaleźć kod strony w edytorze?? |
|
Dodano: 07-12-2010 15:52 Autor: bioptak Zarejestrowany: 29-09-2009 Postów: 113 |
Hehe, widzę że kolega na poziomie przedszkola aż. Zakładam że masz swoją stronę. Każda strona ma plik startowy index.php lub index.html (ew. index.htm) Jeśli masz stronę nie w php to raczej nie dodasz jej do seomatika. Ale możesz z tej strony zrobić stronę php, zmieniając jej rozszerzenie na .php z .html ---------------------------------------------------------- 6). Teraz aby podłączyć kod seomatika pod stronę index.php musisz ją otworzyć w edytorze plików i np. w miejscu po znaczniku <body> wstawić kod seomatika czyli: $seomatik = new Seomatik(); $seomatik->setSeparator(" - " echo $seomatik->show(); include("kjgnfjkbfbfabfahfbsafbsajkhfs.php" echo ELShowLinks("windows-1250", " - ", "" --------------------------------------------------- w linijce include("kjgnfjkbfbfabfahfbsafbsajkhfs.php" Takie zmiany w Twoim pliku index.php powodują że masz prawidłowo podpięty seomatik w tym pliku. Ale do tego musisz przegrać katalog, który również pobrałeś z seomtika. Katalog też ma "dziką nazwę" w stylu: dfefwejhbwqjhwkjwqhekwhewk. Zarówno ten katalog jak i Twój plik index.php jak i plik .php od seomatika musisz wgrać na swój serwer. Po tym na ten przed chwilą wgrany katalog musisz ustawić prawa dostępu 777. Ale to już następny etap (zgłoś się jak do tego dojdziesz). Powyższy opis pozwala podpiąć kod seomatika dla strony głównej index.php Seomatik wpuszcza gdy masz zaindeksowane i podpięty kod na 15 podstronach. Czyli sama strona główna nie wystarczy. Teraz musisz podpiąć kod do każdej podstrony w ten sam sposób jak w pkt. 6 odgrodzonym ---------- Pamiętaj że samo podłączenie seomatika pod wszytkie Twoje podstrony nie jest wszystkim. Bo musisz mieć swoją stronę (wraz z podstronami - min. 15) zaindeksowaną w google. Ale to już inna bajka. Pozdrawiam! Popraw mnie ktoś jak tu źle napisałem |
|
Dodano: 09-12-2010 10:15 Autor: dominsg Zarejestrowany: 29-11-2010 Postów: 5 |
Otwieram index.php w pajączku i wyskakuje jakiś dziwny kod i napewno to nie jest kod o który mi chodzi. Prawidłowy widzę jak przez adresem wpiszę view-source: Bioptak może dasz na siebie jakiś namiar żebym mógł czasem zadać Ci czasem parę głupich pytań? |
|
Dodano: 09-12-2010 12:42 Autor: bioptak Zarejestrowany: 29-09-2009 Postów: 113 |
biocian[maupka]tlen.pl Jak otwierasz plik w pajączku to widzisz wtedy: 1) kod html który jest widoczny również jak zrobisz podgląd źródła (view source) - czyli to co napisałeś. 2) bardzo możliwe że to co nazwałeś jako to czego nie powinno być jak otworzysz pajączka to może być kod php. Kod php mieści się zawsze pomiędzy znakami <? oraz ?> - właśnie tam powinieneś wkleić kod z seomatika. Kod php to jakby kod instrukcji, które tworzą zwykły kod html czyli taki jak widzisz w podglądzie źródła strony. Właśnie w kodzie php powinieneś wstawić kod seomatika. Słuchaj możesz mi napisać maila i wysłać w nim ten twój plik indeks, a nawet całą stronkę spakowaną w zipie to ja Ci kod podepnę i jeszcze napiszę co gdzie wstawiłem. Mam też propozycję do adminów. Może by opracować jakiś przykład i go załączyć jako jeden z wątków. Owszem jest już manual, ale może np. dodać do tego spakowany do zipa serwis (taki 20 podstronowy w opcjacj 1 opcja na kązdą stronę include kodu osobno. Przykład drugi ten sam przykład tylko z jednym plikem stopki w którym jest include). Pozdrawiam! |
|
Dodano: 11-12-2010 20:43 Autor: dominsg Zarejestrowany: 29-11-2010 Postów: 5 |
Spoko. Próbowałem skopiować stronkę z serwera i nie wiem co się stało ale teraz się nie wyświetla. Czy mógłby ktoś pomóc?? Jestem zielony z tematu i nie bardzo mam kogo o to zapytać. Adres stronki www.bieszczadzkieklimaty.pl mój email dominsg@wp.pl. Z góry dzięki. |