Forum :: Seomatik.pl
Potrzebujesz pomocy? Sprawdź może ktoś miał podobny problem, skorzystaj z wyszukiwarki.
Forum Seomatik.pl :: Pomoc
instalacja wordpress
Użytkownik / data | Treść wątku |
---|---|
Dodano: 31-10-2015 14:30 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
próbowałem dodać kod w stopce tóż przed znacznikiem </body> albo w sidebarze(za pomocą widgetu php - po instalacji wtyczki Php code widget) niestety pojawia się komunikat "Brak katalogu z linkami" ma kto s jakie s pomysły? |
Dodano: 01-11-2015 10:04 Autor: neon103 Zarejestrowany: 09-09-2009 Postów: 30 |
Kod wklejałeś w odpowiednie miejsce. Moim zdaniem najprawdopodobniej problem może być po stronie hostingu lub można pokombinować z chmodami. |
Dodano: 01-11-2015 16:19 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
Tak do końca to nie wiem czy dałem go w odpowiednie miejsce - umieściłem go pod sam koniec przed znacznikiem </body>. Bo tu ktoś na forum juz podawał miejsce na wklejenie kodu seomatika w pliku footer.php, tylko że u mnie ta stopka ma wogóle inny kod(pewnie ze względu na inny szablon - mój to Crimson Lite wersja 1.2) Chmodów nie ruszałem a po wgraniu plików mają one 644. |
Dodano: 02-11-2015 16:35 Autor: sttorm Zarejestrowany: 17-09-2009 Postów: 106 |
jak isntalowałeś za pomoca widgetu - pliki systemowe czasami tzreeba dac do katalogu wp-includes kolejna rzecz jak w 2 miejscach będziesz miał kod na stronie to będzie wyswietlał ci się błąd odnośnie szablonu - nie znam go ale jeśli ma zakodowane pliki to bez zobaczenia jak wygląda plik footer ciezko będzie coś doradzić |
Dodano: 03-11-2015 23:41 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
tak wygląda kod mojej stopki <?php /** * The template for displaying the footer. * * Contains the closing of the #content div and all content after * * @package Crimson Lite */ ?> </div><!-- #inner-content --> </div><!-- #content --> <footer id="colophon" class="site-footer" role="contentinfo"> <div id="inner-footer" class="wrap"> <div class="site-info"> <?php do_action( 'crimson_credits' ); ?> <?php global $themename; $footer_options = get_option($themename.'_footer_settings'); ?> <?php echo $footer_options['footer_text']; ?> <p class="credits"><?php crimson_credit_links($footer_options['hide_credits']); ?></p> </div><!-- .site-info --> </div><!-- #inner-footer --> </footer><!-- #colophon --> </div><!-- #page --> <?php wp_footer(); ?> </body> </html> |
Dodano: 04-11-2015 00:02 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
a i hosting to unixstorm org |
Dodano: 04-11-2015 12:58 Autor: sttorm Zarejestrowany: 17-09-2009 Postów: 106 |
nie znam hostingu i nie wiem czy nie blokuje systemu ale wklejenie kodu do wyswietlania systemu pomiędzy <?php wp_footer(); ?> </body> </html> powinno działać, fakt iz system będzie wyswietlał siew stopce na samym dole, ale jeśli zadziała wtedy mozna szukac innego miejsca |
Dodano: 05-11-2015 10:28 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
własnie tam wklejam kod instalacyjny i po aktywacji(naciskam link "nieaktywna" w panelu z serwisami) dalej mam ten sam komunikat również w to miejsce dałem inny kod: <br><br>fafa<br> i też tego nie pokazuje na stronie niedawno instalowałem tez wtyczke super cache zeby wyczyscic cache(bo instalowałem seopilota - ten system zainstalowałem z powodzeniem) i może jakies cache zostały napisze do unixstorm moze oni cos wymysla |
Dodano: 05-11-2015 12:21 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
jaka macie wersje php na swoich serwerach? dostałem odpowiedź z hostingu zebym sprawdzil czy wymagania spełniłem(np. poprawna wersja php) ja mam wersje php 5.3, a do wyboru mam jeszcze 5.2 5.4 5.5 i 5.6 reszte chyba dobrze zrobiłem bo pliki wgrałem do katalogu public_html, a z chmodami niczego nie ruszałem i są na 644 |
Dodano: 05-11-2015 14:28 Autor: sttorm Zarejestrowany: 17-09-2009 Postów: 106 |
jak na wp instalowałeś wtyczke cache jakąkolwiek sprawdz htacess - i usun odwołanie do cache oraz usun pliki wtyczki oraz na serwerze w katalogu wp-content usun pozostawione pliki przez wtyczke przy tej wtyczce (nie wiem czy wszystkich ale chyba większości) system nie będzie działać |
Dodano: 05-11-2015 16:46 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
dalej nic nie idzie w htacces nie zauwazyłem odwołania a tak wygląda kod <IfModule mod_fcgid.c> <FilesMatch "\.php$"> SetHandler fcgid-script FCGIWrapper '/usr/local/safe-bin/fcgid56.sh /usr/local/directadmin/data/users/majki00/php/mojastrona.pl.ini -d mail.log="/home/majki00/.php/php-mail.log"' .php Options +ExecCGI </FilesMatch> </IfModule> # BEGIN WordPress <IfModule mod_rewrite.c> RewriteEngine On RewriteBase / RewriteRule ^index\.php$ - [L] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule . /index.php [L] </IfModule> # END WordPress wtyczke cache skasowałem i pliki w wp-content też(zostały foldery: languages, plugins, themes, upgrade, uploads i plik index.php) jeszcze miałem wtyczke hello dolly(była wyłączona) ale na wszelki wypadek ja skasowałem.... próbowałem aktywować na wszystkich wersjach php i nic;/ |
Dodano: 05-11-2015 19:24 Autor: majki00 Zarejestrowany: 29-10-2015 Postów: 11 |
ale ze mnie głupek ja wgrałem tylko 2 pliki, a w podobnym temacie doczytałem że trzeba było wgrac jeszcze katalog(w sumie jest pusty wiec kto by pomyslal ze to trzeba wgrywac i go wgrałem dzięki za pomoc i poświęcony czas |